Plau am See

Fra den årlige aspargestur til Tyskland.
I år var vi blot 100 km syd for Rostock i den dejlige by Plau am See.
Vejret var koldt i forhold til årstiden, men trods alt varmere end i Danmark.

I fire dage boede vi i huset til venstre. Et fiskerhus fra 1600-tallet – nænsomt restaureret og praktisk indrettet, Det lå lige ned til floden Elde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der var gang i aspargesskrællerne og aspargesgryden.

Bager Behrens lå lige henne om hjørnet. Bageriet har eksisteret gennem syv generationer, og her købte vi det dejligste brød bagt efter familiens gamle opskrifterne. 

En af specialiteterne var "Algenbrot", altså brød med alger. Det skulle prøves, men det havde nu mest historisk interesse. Det var lidt klamt.

 

I en lille, hyggelig pavillon lege ned til Plauer See fik vi den tyske specialitet Curry Bratwurst. Det er nok den bedste, jeg har fået.

Umiddelbart ved vores hus lå attraktionen: en 100 år gammel hævebro "Hubbrücke", som fungerer ved at hele vognbanen bliver hejst i vejret. Ganske underholdende.

Morgenstemning ved floden – taget fra broen.

Det er mit indtryk, at efter kommunisttiden i DDR, hvor man ikke kunne få maling (i hvert fald højst hvid eller millitærfarvet), er mange gået amok med farverne på deres huse. Man ser knaldrøde, orange, grønne, gule og som her et ganske lilla hus.

I byen Malchow besøgte vi et lille, spændende DDR-museum indrettet i en skøn biografbygning, Film-Palast.

For hver gang man besøger det gamle Østtyskland er der sket meget med restaureringerne, men man kan stadig støde på store kontraster – som her, hvor det mildest talt faldefærdige hus ligger mellem nyrestaurerede bygninger. Måske bliver det restaureret – måske bliver det revet ned?

Historien bag Bretzels er denne: Oprindeligt var det en belønning, som præsten kunne give til de artige messedrenge. De sammenslyngede ender, som adskiller Bretzels fra vores kringlefacon, forestiller et par arme, som fromt foldes over brystet, og de tre huller i Bretzelen symboliserer Faderen, Sønnen og Helligånden. De smager også himmelsk.

Det var kattens!

Herover den smukke Marienkirche i Plau am See.

Vores genbo på den anden side af floden var en super restaurant, Fackelgarten, hvor vi fik en meget raffineret aspargesret og nogle gedigne fadøl.