Pétanque

Rødovre Pétanque Klub 1991-1997

Da Rødovre Petanque Klub blev stiftet i 1991, kom jeg med i bestyrelsen fra begyndelsen.

Da klubbens formand, initiativtageren til klubben, Bo Wischmann trak sig tilbage i 1993, overtog jeg posten som formand.

I 1996 lykkedes det vores klubhold at rykke op i 1. division – altså blandt landets 8 bedste klubber (der var ikke noget, der hed elitedivision dengang). Det blev dog kun til en enkelt sæson i den bedste række, men så fik vi prøvet det.

I 1993 designede jeg klubbens logo, som ses herover.

 

 

 

 

 

 

 

Rødovre Pétanque Klubs hjemmeside:

http://www.roedovre-petanque.dk

 

FIF Pétanque 1997-2004

I 1997 var Rødovre Petanque Klub lidt hensygnende, så jeg skiftede til naboklubben FIF-Pétanque (dvs. Frederiksberg) – en gammel hæderkronet klub.

Jeg spillede på flere af klubbens hold. Billedet herover er FIFs 1. hold til turnering i august 2003. Jeg står i bageste række længst til højre.

Jeg spillede i FIF indtil 2004. Jeg havde nu forladt hovedstadsområdet og var flyttet sydpå til Vester Egede, så jeg fandt hurtigt ud af, at det blev lidt for bøvlet at fortsætte i FIF, hvor jeg ellers befandt mig godt. Jeg skiftede klub endnu en gang – denne gang til Tappernøje Pétanque Klub.

 

 

 

 

 

 

 

 

FIF Pétanques hjemmeside:

www.FIFpetanque.dk

Tappernøje Pétanque 2004-2017

Jeg har altid godt kunnet lide såvel turneringsspil som hyggespil, så da jeg flyttede til Sydsjælland, var Tappernøje Petanque Klub et naturligt valg. 

Selv om jeg har alderen til at spille ældrepetanque, gider jeg ikke kun dette, for det er jo en del af spillets charme, at man i modsætning til mange andre sportsgrene spiller sammen på tværs af alder og køn.

Klubbens dejlige læskur fra 2012, som ses på billedet, er bygget af klubbens medlemmer. Jeg gjorde ingen gavn ved opførelsen, men til gengæld lavede jeg ansøgninger og tegninger, så vi fik bevilget 10.000,- kr. til materialer.

Jeg stoppede i bestyrelsen i 2014, og efterhånden spiller jeg ikke ret meget, mest lidt hyggespil på min egen pétanquebane i haven. 

Da mit helbred er blevet bedre de senere år, har jeg tænkt på at blive aktiv i Tappernøje Pétanqueklub igen.

 

Tappernøje Pétanques hjemmeside:

http://www.tappernoejepetanque.com

 

Efter at have spillet pétanque i nogle år, fandt jeg, at der var behov for en omfattende bog på dansk om det skønne franske kuglespil. Derfor gik jeg i gang med at skrive “Bogen om pétanque”, som udkom i 1999. Den omfatter alt, hvad man kan tænke sig at vide om spillets historie, kugler, udstyr, baner, teknik, taktik, organisation, mesterskaber og meget andet godt.

Enkelte af afsnittene (om organisationen, divisionsspillet og klubberne) er ikke helt up to date – der sker jo heldigvis en stadig udvikling – men de fleste kan nok hente inspiration i bogen alligevel.

 

 

Bogen om petanque trængte efterhånden til en afløser, så i 2014 udkom min nye bog om petanque, Håndbog for pétanquespillere.

Den er ikke så omfattende som Bogen om petanque, f.eks. er der udeladt en masse om klubberne, divisionerne, turneringer osv., da det hurtigt bliver uaktuelt.
Den nye petanquebog er en decideret håndbog, hvor man kan finde nyttige oplysniger om en masse inden for petanquesporten.

Kan købes hos boghandleren for den rørende pris af 124,- kr.

Sports-skade

Allerede ved det første bestyrelses-møde i Tappernøje gjorde jeg mig bemærket ved at glide i den nyfaldne sne på vej hjem og brække armen.

Jeg var ukampdigtig et godt stykke tid.

Pétanquebane i haven

I 2005 fik vi anlagt en pétanquebane i haven efter alle kunstens regler

Her er et billede fra indvielsen, hvor familien er samlet i det dejlige vejr med fransk mad efter en lille turnering.

Herunder ses vores daværende kat, som leger dommer i pétanquespillet.